Kotimatka

 

Palvelukoti Kotimatkan palvelut

Palvelukoti Kotimatka toimii yhteistyössä asukkaan kotikunnan, mielenterveystyön avohoidon ja sosiaalitoimen sekä asukkaan omaisten kanssa.

Lisäksi teemme yhteistyötä Muurolan sairaalan kanssa heidän potilaiden jatkohoidon järjestämiseksi.

Toimintamme perustuu asiakkaan omatoimisuuden tukemiseen, arkisten elämäntaitojen opettelemiseen, kertaamiseen sekä jo opittujen taitojen ylläpitämiseen kodinomaisessa, turvallisessa ympäristössä. Asukkaat mm. osallistuvat kodin päivittäisiin askareisiin.

Tavoitteenamme onkin kohentaa erilaisia sosiaalisia valmiuksia, jolloin myös itsenäinen asuminen mahdollistuisi. Jokaiselle asukkaalle tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma sekä valitaan omahoitaja.

Yksikössä toteutetaan porrasteista kuntoutusmallia, jossa yhteishoito on yksikön toimintaa ohjaava hoitomuoto.

Asuminen

Asukaspaikkoja palvelukodissa on 22.

Tilat jakaantuvat neljän ja viiden- hengen soluihin sekä yhteen kahden - hengen soluun. Solujen yhteiset tilat mahdollistavat solukohtaiset viikkopalaverit ja yhteisöryhmien pitämisen. Soluissa asukkailla on mahdollisuus myös keskinäiseen kanssakäymiseen.

Jokaisessa asukassolussa on yhteinen oleskelutila, jossa on mm. tv ja pyykinpesutila. Lisäksi yksikössä on asukkaiden yhteisessä käytössä kuntosali välineineen ja siellä on mahdollisuus myös rentoutus- ym. ryhmien pitämiseen, askarteluhuone, kirjastohuone, takkahuone jossa karaokelaitteet, "pelihuone" sekä sauna, joka on käytössä vähintään 2x/vko. Asukkaiden ja heidän omaistensa käytössä on kaksi erillistä vierashuonetta, jossa toisessa on mahdollista omaisen myös yöpyä.

Jakelukeittiö on ruokasalista eristetty sähköisesti toimivalla sermillä. Ruokasali on 24-paikkainen ja sen yhteydessä on myös oleskelunurkkaus, jossa on tv ja tietokone nettiyhteydellä. Edellä mainitut tilat ovat asukkaiden käytössä arkisin klo. 9.00 - 19.00 ja viikonloppuisin sovitusti. Edellä mainituissa tiloissa toimii erilaisia hoitajien vetämiä ryhmiä, joista kokoontumisaikataulut ovat ilmoitustaululla.

Yksikössä on sovittu hiljaisuus klo. 22 – 06. väliseksi ajaksi.
Muut yksikön yleiset tilat mahdollistavat monenlaisten ryhmien ja toiminnan järjestämisen sekä asukkaiden omaehtoisen harrastustoiminnan kuten kuntosali ja elektronisten pelien pelaamisen.

Lehtisalissa on mahdollisuus vapaamuotoiseen viikko - ja aikakusilehtien lukemiseen sekä vapaamuotoiseen seurusteluun. Yksikkö järjestää monenlaisia tavoitteiltaan ja kokoonpanoiltaan erilaisia pienryhmäretkiä.

Lisäksi palvelukoti on vuokrannut 2 yksiötä (KAS-asuntoja) Muurolan kylältä tukiasunnoiksi.

Henkilökunta/ohjaaja on paikalla päivisin. Arkisin klo 7.30-20.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00-16.00. Öisin asukas saa tarvittaessa yhteyden henkilökuntaan puhelimitse.

 

 


 

 

© Palvelukoti Kotimatka | Totontie 11, 97140 Muurola
Toteutus Nettitaivas