Hoivakoti Tainan Tupa

Hoivakoti Tainan tuvan palvelut

Vanhuksille ja ikääntyneille ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista tuottava yksikkö, joka sijaitsee osoitteessa Totontie 9, (sairaala-alueen päärakennuksen 5. kerroksessa) Rovaniemen kaupungin Muurolan kylässä.

Asuminen

Tainan tuvan asukkaiden yhteisessä käytössä on päiväsali ("tupa"), jossa kaikki ruokailevat. Päiväsalin yhteydessä on myös tv-nurkkaus, jossa on sohva, nojatuoleja, tv:n katselumahdollisuus ja radion kuuntelumahdollisuus. Lisäksi yhteisessä käytössä on "mummola", joka on sisustettu vanhoilla huonekaluilla kodikkaaksi tilaksi, jossa asukkaat voivat oleskella ja muistella menneitä tai vaikka seurustella omaistensa kanssa.

Wc-tiloja on yhteensä 8, joista osa on pieniä (itsenäisesti liikkuvien asukkaiden käytössä) ja osa suurempia, inva-mitoitettuja avustettavien asukkaiden käyttöön. Suihkutiloja on 4, joista yhdessä on asukkaiden käyttöön tarkoitettu sauna.
Yksikössä on 19 yhden hengen huonetta, joista kahdessa on oma vessa ja toisessa näistä huoneista myös oma suihku. Huoneet ovat kooltaan 16m2.

Huoneet vuokrataan asukkaalle kalustettuina (sänky, yöpöytä, vaatekaapit). Toivottavaa on, että asukas kalustaa yhdessä omaistensa kanssa huoneensa mahdollisimman pian muuton jälkeen omilla kalusteillaan, jotta huoneesta tulee oman kodin omainen.

Toimitilat ovat esteettömät; kynnyksiä ei ole ja mattoja on ainoastaan asukkaiden omissa huoneissa, mikäli se ei aiheuta asukkaalle kaatumisen vaaraa.

Tilat ovat inva-mitoitettuja, joten myös avustettavien asukkaiden turvallinen hoito on mahdollista.

 

 

 

 

 

 

 

© Hoivakoti Tainan Tupa | Totontie 9 rak.1, 5.krs, 97140 Muurola
Toteutus Nettitaivas